Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,10
  • EURO
    %-0,01
  • ALTIN
    %0,06
  • BIST
    %0,00
Balkabağı Tatlısı

Balkabağı Tatlısı

Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 700 gram balkabağı
  • 1+1/3 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon

Üzeri için:

  • Tahin
  • Ceviz

Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Kabakları dört dilim olacak biçimde keselim.
  • Bir parmak uzunluğunda iki parmak genişliğinde keselim.
  • Ardından fırın kabımıza yerleştirip şekerini üzerine serpiştirelim ve en az 2 saat ağzı kapalı olarak bekletelim.
  • 2 saatin sonunda şekerle özleşen ve suyunu salan kabaklarımıza ekstra su ilave etmeden, üzerini folyo ile kapatıp 180 derece fansız ayarda fırınımıza yerleştirelim.
  • 1 saatin sonunda folyosunu açalım ve bir kaç damla limon sıkalım.
  • Üstü sarih olacak biçimde 15 dakika daha pişirmeye devam edelim. Tatlımız hazır. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın