Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %-0,12
  • BIST
    %-0,27
Balkabağı Püresi

Balkabağı Püresi

Balkabağı Püresi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 dilim balkabağı
  • 2 adet elma
  • 2 bardak su

Balkabağı Püresi Nasıl Yapılır?

  • Balkabağını yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarıyla beraber yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Elmaların çekirdeklerini çıkartın ve ufak ufak doğrayın.
  • Elmaları yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
  • Balkabağı ve elmaları çatal dayanağıyla ezin ve püre kıvamına getirin. Afiyet olsun.

Balkabağı Püresi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız meyvelerin olgun ve taze olmasına özen gösterin.
  • Balkabağını fırında pişirmek yerine, küp küp doğrayarak elma ile birlikte haşlayabilirsiniz.
  • Elmaların kabuklarını kesinlikle soyun. Çekirdeklerini de çıkartın.
  • Püre yapmak için, haşlanan elma ve balkabağını mikserden geçirebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın