Öncelikle çupraları hoşça arınıp ortadan ikiye ayırın. Balıkları hoşça kuruladıktan sonra kızartma tavasına zeytinyağı koyun.
Yağ kızdıktan sonra balıklarınızı hoşça kızartın. Kızaran balıklarınızı kenara ayırın. Soğanları ufak ufak doğrayın. Sarımsakları ise ince bir biçimde kesin.
Tencerenin içerisine kızarttığınız balık yağından koyun ve ısıtın.
Yağ ısınmaya başladığında soğan, sarımsağı ve biberi ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.
Soğanların üzerine domates salça ilave ederek kavurun.
Ardından salça ve nane ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Yemeğin üzerini geçecek biçimde su ilave edin ve orta ateşte takribî 20-25 dakika kadar pişirin.
Hazırladığınız balık yahnisine, 2 adet limonu dörde ayrılıp, içine koyun. Afiyet olsun.