Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,05
  • ALTIN
    %-1,03
  • BIST
    %-0,88
Balık Yahnisi Çupra

Balık Yahnisi Çupra

Balık Yahnisi Çupra Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet 600-800 gr çupra
  • 5 âdet domates
  • 5 âdet soğan
  • 5 âdet biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 adet limon
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 su kadehi zeytinyağı

Balık Yahnisi Çupra Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çupraları hoşça arınıp ortadan ikiye ayırın. Balıkları hoşça kuruladıktan sonra kızartma tavasına zeytinyağı koyun.
  2. Yağ kızdıktan sonra balıklarınızı hoşça kızartın. Kızaran balıklarınızı kenara ayırın. Soğanları ufak ufak doğrayın. Sarımsakları ise ince bir biçimde kesin.
  3. Tencerenin içerisine kızarttığınız balık yağından koyun ve ısıtın.
  4. Yağ ısınmaya başladığında soğan, sarımsağı ve biberi ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.
  5. Soğanların üzerine domates salça ilave ederek kavurun.
  6. Ardından salça ve nane ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  7. Yemeğin üzerini geçecek biçimde su ilave edin ve orta ateşte takribî 20-25 dakika kadar pişirin.
  8. Hazırladığınız balık yahnisine, 2 adet limonu dörde ayrılıp, içine koyun. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın