Orfoz kafasını suda 15-20 dakika bilave ettirin. İkiye kesip bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar su ve bir tutam tuz ilave edin.
Havuç, soğan ve sarımsakları arınıp bütün olarak tencereye alın. 20 dakika kaynatın. Balık kafasını çıkarın. Balık suyu soğuyunca sonradan kullanmak üzere dolaba kaldırın.
Balık kafasındaki etleri ayıklayıp servis tabağına alın. Yeşil biberleri kıyın. Kornişon turşunun bcerahati küp küp doğrayın.
Kalan kornişonları uzunlamasına dilimleyin. Yeşil soğanların sap kısımlarını ve dereotunu kıyın. Malzemeleri servis tabağına ilave edin. Karidesleri ilave edin.
Hardal sosu hazırlamak için; bir kasede yumurta sarısı, zeytinyağı, limon suyu ve toz hardalı çırpın.
Hazırladığınız sosu balık salatasının üzerine dolaştırın. Dilimlenmiş kornişon turşu ve limonla süsleyerek servis yapın. Şefin Yorumu : Kefal, minakop, levrek, karagöz, kofana, kırlangıç, orfoz gibi balıklar balık salatası için uygundur. Afiyet olsun.