Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %-0,09
  • ALTIN
    %-0,38
  • BIST
    %-1,33
Balık Kroketi

Balık Kroketi

Balık Kroketi Tarifi İçin Malzemeler

  • Panga fileto 750gr
  • 4 adet patates
  • 5 yemek kaşığı akışkan yağ
  • 2 kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Maydanoz
  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram un
  • 400 ml su
  • Galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • Un

Balık Kroketi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Panga filetosunu bir tencerede suda 10 dakika kaynatın. 10 dakika sonra balığı süzün.
  2. Ayrı bir tencerede patatesleri haşlayın ve ezin.
  3. Soğanları 5 yemek kaşığı akışkan yağ ile kavurun. Sarımsağı, salçayı, balığı da ilave edip karıştırın.
  4. Tüm baharatları, limon suyunu ve maydanozu ilave edin.
  5. Beşamel için; 100 gram tereyağını bir tavada eritin ve 100 gram un ilave edin ve 3 dakika kavurun. 400 gram su ilave edin ve karıştırın.
  6. Her şeyi bir kaba dökün ve donması için 1 saat dondurucuya veya birkaç saat buzdolabına koyun.
  7. Daha sonra kroketleri şekillendirip evvel una sonra çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Kroketler kızartmaya hazır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır