Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %0,74
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %-0,52
Bal Kabaklı Tatlı

Bal Kabaklı Tatlı

Bal Kabaklı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram bal kabağı Küp doğranmış
  • 500 ml süt
  • 500 ml su
  • 2 çay kadehi toz şeker
  • 3 yemek kaşığı darı nişastası
  • 1 su kadehi vişne
  • 1 su kadehi ceviz içi İnce çekilmiş
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

Bal Kabaklı Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağını, sütü ve suyu tencereye aktarın. Bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra blender ile püre haline getirin. Toz şekeri ve 1 çay kadehi suda inceltilmiş nişastayı ilave edin. Tekerrür ocağın üzerine alın. Kesintisiz karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Ocaktan almadan 1 dakika evvel vişneleri ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Tatlıyı servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Üzeri için toz tarçın ile ince çekilmiş ceviz içini harmanlayın. Soğumuş olan tatlıların üzerine serperek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın