Malzemeler
Balkabağı püresi için
Süslemek için
Tart hamuru için oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, un, tuz, su ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabında karıştırıp yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 10 dakika bekletin. Tart kalıplarının içlerini yağlayın. Hamuru ince açıp tart kalıplarının içine yayın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar hafifçe kızarana kadar pişirin. Bal kabağını minik parçalar biçiminde kesip tencereye alın. Üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Püre biçiminde ezip pişmiş tart hamurlarının içine paylaştırın. Kocaman parçalar biçiminde kırılmış ceviz içi ve pudra şekeriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, yeşil kabak ile hazırlanan pratik kabaklı tart tarifini de sınayabilirsiniz.