Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bal Kabaklı Tart

Bal Kabaklı Tart

Bal Kabaklı Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 250 gr un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kadehi su
  • 1 yumurta sarısı

Balkabağı püresi için

  • 300 gr bal kabağı
  • 150 gr toz şeker

Süslemek için

  • Ceviz içi
  • Pudra şekeri

Bal Kabaklı Tart Nasıl Yapılır?

Tart hamuru için oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, un, tuz, su ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabında karıştırıp yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 10 dakika bekletin. Tart kalıplarının içlerini yağlayın. Hamuru ince açıp tart kalıplarının içine yayın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar hafifçe kızarana kadar pişirin. Bal kabağını minik parçalar biçiminde kesip tencereye alın. Üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Püre biçiminde ezip pişmiş tart hamurlarının içine paylaştırın. Kocaman parçalar biçiminde kırılmış ceviz içi ve pudra şekeriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, yeşil kabak ile hazırlanan pratik kabaklı tart tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın