Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,97
  • ALTIN
    %-3,14
  • BIST
    %1,15
Bal Kabaklı İrmik Tatlısı

Bal Kabaklı İrmik Tatlısı

Bal Kabaklı İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 11 yemek kaşığı irmik
  • 1 koli vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr haşlanmış bal kabağı

Tabanı için

  • 1 koli kakaolu bisküvi
  • 70 gr tereyağı

Bal Kabaklı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bisküviyi mutfak robotunda sürükleyerek un haline getirin. Tereyağını eritip bisküvilere ilave edin ve iyice karıştırın. Dikdörtgen bir kalıbın tabanına yağlı kağıt serip bisküvi karışımını bastırarak yayın. Derin dondurucuda bekletin. Süt, irmik ve şekeri tencereye alın ve orta ateşte kesintisiz karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Vanilya ve tereyağını ilave edip ocaktan alın ve mikserle 5 dakika çırpın. Karışımın yarısını bisküvi tabanının üzerine yayın ve derin dondurucuda bekletin. Bu arada bal kabağını mutfak robotunda sürükleyerek püre haline getirin. Kalan karışıma ilave ederek karıştırıp en üste yayın. En az 2 saat buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın