Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %0,34
Bal Kabaklı Çorba

Bal Kabaklı Çorba

Bal Kabaklı Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet havuç Küp doğranmış
  • 1 adet büyük boy soğan İnce doğranmış
  • 2 diş sarımsak İnce kıyılmış
  • 4 yemek kaşığı akışkan yağ
  • 1 parça zencefil Ceviz büyüklüğünde ve ince kıyılmış
  • 1 adet orta boy patates Küp doğranmış
  • 300 g bal kabağı Küp doğranmış
  • 1 adet yeşil elma Küp doğranmış
  • 1.5 lt 7.5 su kadehi su veya et suyu
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • Yarım demet dereotu İnce kıyılmış
  • 1-2 yemek kaşığı krema

Bal Kabaklı Çorba Nasıl Yapılır?

  • Akışkan yağı tencerede ısıtıp soğanı ilave edin, rengi dönene kadar kavurun. Havucu ilave edin. 5 dakika karıştırdıktan sonra patatesi, sarımsakları, bal kabaklarını, elmayı ve zencefil parçalarını da ilave edip tekerrür karıştırın. Sebzelerin üzerine kaynar suyu veya et suyunu dökün. Yüksek ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra ateşi azıcık kısın. Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat pişirin. Çorbayı ocaktan almadan birkaç dakika evvel damak tadınıza göre tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edin, blender ’da ezerek püre haline getirin. Çorbayı tekerrür ocağın üzerine alın. Birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın. En son ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Karıştırıp servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine krema dolaştırıp sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın