Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bal Kabaklı Cheesecake

Bal Kabaklı Cheesecake

Tarifin Öyküsü

Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kutu yulaflı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 1 buçuk kutu labne penir
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 kutu vanilya
  • 250 gram balkabağı
  • Yarım çay kadehi toz şeker

Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Bal kabağını geceden şekerlerim ertesi gün pişirdim ve soğuttum.
  2. Tabanı için bisküvileri rondoda un haline getirinceye kadar dağılın.
  3. Erittiğiniz tereyağını bisküvilere ilave edip karıştırın, kelepçeli kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın.
  4. Hazırladığınız tabanın donması için dondurucuya alın ve 15 dakika dinlendirin.
  5. Peynirli karışım için yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın.
  6. Sarıları ve 1 su kadehi toz şekeri eriyinceye kadar çırpın.
  7. Eriyen şekerin üstüne labneyi ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  8. Başka bir kapta yumurtanın aklarını 1 yemek kaşığı toz şeker ilave ettirerek kar haline getirin.
  9. Kabaran aklara un ve vanilyayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  10. 2 karışımı birbirine spatula dayanağıyla ilave ederek alttan yukarıya doğru karıştırın.
  11. Karışımı bisküvi tabanını üzerine dökün evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 30-45 dakika arası pişirin.
  12. Pişen cheesecake i soğuması için fırının kapağını açarak dinlendirin.
  13. Sosu için balkabağı, su, şeker ve tarçını tencereye alın.
  14. Balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin.
  15. Pişen karışımı ezerek püre haline getirin, soğutun ve pişen cheesecakin üzerine dökün.
  16. En az 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın