Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilo bal kabağı 
  • 1,5 su kadehi toz şeker 
  • Tahin
  • Ceviz 
  • Çubuk tarçın 

Bal Kabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Bal kabaklarımızı çok ufak olmayacak biçimde doğrayalım.
  • Geniş tencereye alıp , her yerine gelecek biçimde şekeri üzerine ekleyelim.
  • Bu biçimde suyunu salması için 1 gece ağzı kapalı olarak bekletelim.
  • Ertesi gün suyunu salmış olacaktır. Su ilavesi yapmadan kendi suyu ile pişmeye vazgeçelim.
  • Çatal dayanağı ile pişme derecesini hakimiyet edebilirsiniz.
  • Tatlımız pişip yumuşayınca altını kapatıp soğumaya vazgeçelim. 
  • Soğuyan tatlıyı servis için tabağa alıp üzerine tahin ve ceviz parçaları ilave edip servis edelim. 
  • Sınayacaklara şimdiden afiyet olsun :

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın