Sosu için, balzamik sirke, zeytinyağı, tarçın, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Küp doğranmış bal kabağı ve kocaman doğradığınız soğanları sosa ilave edip karıştırın. Karışımın fazla sosunu süzüp bir döküm tencereye alın. Evvelden ısıtılmış 210 derece fırında 5-6 dakika pişirin. Kalan sosu bir fırça takviyesiyle kuşbaşı tavuk etlerinin üzerine sürün. Tavuk etlerini iki santim kalınlığında doğrayıp fırındaki sebzelerin yanına ilave edin. Tavuk etleri ve sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar, takribî 18-20 dakika pişirmeye devam edin.
Tavuk etli sebzeleri fırından alın. Üzerlerine akçaağaç şurubu sürüp pekan cevizi serpin. Tekerrür fırına verip 3-4 dakika daha pişirin ve fırından alın. Kocaman doğradığınız karmaşık yeşillikler ve kurutulmuş kızılcığı bir servis tabağına alın. Tavuk etli sebzeleri yeşilliklerin üzerine ilave edin. Kalan sirkeli sosu salatanın üzerine dolaştırıp servis yapın.