Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Bal Kabağı Çorbası

Bal Kabağı Çorbası

Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 gr bal kabağı
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 su kadehi et suyu
  • 2 su kadehi süt
  • 1 tutam safran
  • 1 tutam tane karabiber
  • 1 tutam muskat
  • Tuz
  • Krema

Bal Kabağı Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Soğanların kabuğunu ceddip minik doğrayın. Havuç ve bal kabağını minik parçalar biçiminde doğrayın.
  • Tereyağını tencereye alıp ısıtın. Soğan, bal kabağı ve havucu ilave edip yakmadan kavurun.
  • Et suyunu ilave edip tencerenin kapağı kapalı bir biçimde haşlayın. Sebzeleri karıştırıcıyla püre biçiminde ezin.
  • Tuz ve baharatı ilave edip bir taşım daha pişirin. Çorbayı kaselere paylaştırıp kremayı kalp biçiminde çorbanın üzerine sıkın. Sıcak servis yapın. 

Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın