Unu derin bir kaba koyup ortasını havuz gibi açın. Buzdolabından çıkardığınız yağı bıçakla keserek ekleyin. Üzerine oda sıcaklığında bekleyen yumurta sarılarını ve yoğtümördü ekleyin. Karbonatı da büyük bir kaşığın içine koyduğunuz sirkede sulandırıp yoğurma kabına aktarın. Malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğtümörün. Üzerini temiz bir peçeteyle örterek oda sıcaklığında en az 1 saat bekletin.
Dinlenen hamuru 3 eşit parçaya bölün. Mutfak tezgahını unlayıp bu parçaları oklava dayanağıyla yaklaşık 40 cm çapında yuvarlak yufkalar elde edecek şekilde açın. Yufka büyüklüğündeki bir fırın tepsisini tereyağı ile iyice yağlayın ve yufkayı içine yerleştirin.
İç harcı için yumurta aklarını derin bir kaba koyup, üzerine çekilmiş ceviz içini, şekeri ve balı ekleyip iyice karıştırın. Yufkanın üzerine cevizli malzemenin yarısını dağıtarak yayın. Üzerine ikinci yufkayı serip, kalan cevizli karışımı bu katın üzerine yayın. En üste üçüncü yufkayı kapatıp fırça dayanağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürün. Baklava şeklinde dilimleyin. Baklavayı 5 dakika önceden ısıtılmış 180 derece fırında en az 45 dakika pişirin.