Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %0,57
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %1,94
Baklava Yufkasında Kekli Tatlı

Baklava Yufkasında Kekli Tatlı

Baklava Yufkasında Kekli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 g tereyağı
  • Yarım çay kadehi Ayçiçek yağı
  • 20 yaprak baklavalık yufka

Keki için

  • 4 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı irmik
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 su kadehi kocaman çekilmiş fındık

Şerbeti için

  • 3.5 su kadehi toz şeker
  • 4 su kadehi su
  • Yarım limon suyu

Üzeri için

  • Frenk üzümü

Baklava Yufkasında Kekli Tatlı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 15 dakika sonra limon suyunu ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Tereyağını eritip Ayçiçeği yağını ilave edin ve ılınmaya vazgeçin. Keki için, yumurta ve toz şekeri çırpın. Kalan malzemeleri ilave edip çırpmaya devam edin. Fırın tepsisini yağlayın. Bir kat baklava yufkasını serin ve üzerini karıştırdığınız Ayçiçek ve tereyağı ile yağlayın. İkinci yufkayı üzerine serin ve tekerrür yağlayarak 10 kat baklava yufkasını serin. Üzerine kek hamurunu döküp yayın. Öbür 10 yufkayı da aynı biçimde aralarını yağlayarak kek hamurunun üzerine dizin. Kalan tereyağını üzerine dökün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında takribî 20-25 dakika pişirin. Hafif ılınınca dilimleyin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbetini tamamen sürükledikten ve soğuduktan sonra Frenk üzümü ile süsleyrek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın