Baklava yufkası tezgaha serilir. Üzerine hafifçe tereyağ sürülür ve toz şeker serpilir. Yirmi adet yufka bu biçimde üst üste koyulur. Kelepçeli kalıp yufkaların köşesine doğru koyulur ve yufkalar kalıptan yarım parmak geniş olacak biçimde kesilir. Yufkaların kalan parçasının bir tarafı kenarlar için dikdörtgen kesilir. Kalanlar da kocamanlı küçüklü bölünerek başka bir tepsiye alınır.
Yuvarlak kesilen yufkalar kelepçeli kalıbın zeminine koyulur. Kalıbın kelepçesi de üstüne alınır.
Dikdörtgen olan parçalar ile üçer üçer kalıbın kenarları, yükseklik oluşturacak ve boşluk kalmayacak biçimde kaplanır.
Pişirme kağıdı içine bakliyat koyularak, yufkaların ortasına koyulur.
Isıtılmış 180 derece fırında 20 dk kadar hakimiyetli olarak pişirilir.
Bakliyatlar alınır, orta kısmı kızarana kadar tekerrür fırında yakalanır.
Fırından çıkınca kelepçe dikkatlice kapatılır.
Bölünen yufkaların olduğu tepsi fırının üst rafına koyulur. Hakimiyetli biçimde fırında yakalanır ve kızarıp çıtır olunca fırından alınır.
Bir kapta labne ve şeker karıştırılır. Yoğurt, un, yumurta, vanilya da ilave edilerek karıştırılır mikser ile değil.
Yufkalı zemin soğuyunca cheesecake harcı içine boşaltılır.
Isıtılmış 160 derece fırında 50 dk pişirilir.
Pişirme esnasında fırın içinde ısıya dayanıklı bir kapta su bulunmalıdır.
Pişme bitirildiğinde fırın kapağı açılır ve bir zaman fırında yakalanır çatlamaması çin. Oda sıcaklığına gelen tatlı bir gün dolapta bekletilir.
Üstü için bir kasede bal ve su karıştırılır. İçine kocaman kıyılmış ceviz ve fıstıklar koyulup karıştırılır.
Tatlının üst yanları çıtır yufkalar ile kaplanır. Ortasına ballı fıstık koyulur.