Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,28
  • ALTIN
    %-0,42
  • BIST
    %-1,01
Baklalı Ve Renkli Biberli Enginar

Baklalı Ve Renkli Biberli Enginar

Baklalı Ve Renkli Biberli Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 6 enginar
  • 500 gr taze bakla
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 dal taze sarımsak
  • 1 dolmalık sarı biber
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • 1 limon
  • 3 su kadehi sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dereotu

Baklalı Ve Renkli Biberli Enginar Nasıl Yapılır?

  • Baklaları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Yarım limonun suyu ve 1 yemek kaşığı un ilave edilmiş suda 20 dakika bekletin.
  • Bu arada biberlerin çekirdeklerini arınıp şeritler halinde doğrayın. Soğanı piyazlık kalın doğrayarak zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Limon ile ovulmuş enginarları, baklaları, ufak kesilmiş sarımsağı ve biberleri soğanlara ilave edin. Birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcak su ve limon suyu ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Enginarları servis tabağına alıp sebze karışımını içlerine doldurun. Üzerlerine kıyılmış dereotu serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, zeytinyağlı iç baklalı enginar tarifini de sınayabilirsiniz.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın