Taze asma yapraklarını kaynar suda 12 dakika haşlayın. Baklaları sıcak suda haşlayıp yayvan bir kaba alın.
2 soğanı ince piyaz biçiminde doğrayın. Salça, reyhan otu, kırmızı pul biber, tuz, dereotu, bulgur ve buğdayı ilave edin. Domatesi küçük doğrayıp ilave edin.
Haşlayıp suyunu süzdüğünüz asma yapraklarına hazırladığınız içi paylaştırarak kare biçiminde sarın.
Tencerenin alt kısmına asma yapraklarını yayın. Üzerlerine kuzu etlerini yerleştirin. Sardığınız sarmaları etlerin üzerine dizin.
Kalan iki soğanı ince doğrayıp tencereye alın. Salça, su, tereyağı ve sıvıyağı ilave ederek sos elde edin. Sosu dolmanın üzerine dolaştırarak dökün. Kısık ateşte pişirip sıcak servis yapın.
Dilerseniz, zeytinyağlı lahana sarması tarifini de sınayabilirsiniz.