Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Baklalı Sarma

Baklalı Sarma

Baklalı Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kilo asma yaprağı
  • 1.5 su kadehi kuru iç bakla
  • 1 su kadehi buğday
  • 1 su kadehi bulgur
  • 4 soğan
  • 15 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yarım kilo kuzu eti
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 domates
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çorba kaşığı reyhan otu
  • Yarım su kadehi su
  • Tuz
  • kırmızı pul biber

Baklalı Sarma Nasıl Yapılır?

  • Taze asma yapraklarını kaynar suda 12 dakika haşlayın. Baklaları sıcak suda haşlayıp yayvan bir kaba alın.
  • 2 soğanı ince piyaz biçiminde doğrayın. Salça, reyhan otu, kırmızı pul biber, tuz, dereotu, bulgur ve buğdayı ilave edin. Domatesi küçük doğrayıp ilave edin.
  • Haşlayıp suyunu süzdüğünüz asma yapraklarına hazırladığınız içi paylaştırarak kare biçiminde sarın.
  • Tencerenin alt kısmına asma yapraklarını yayın. Üzerlerine kuzu etlerini yerleştirin. Sardığınız sarmaları etlerin üzerine dizin.
  • Kalan iki soğanı ince doğrayıp tencereye alın. Salça, su, tereyağı ve sıvıyağı ilave ederek sos elde edin. Sosu dolmanın üzerine dolaştırarak dökün. Kısık ateşte pişirip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, zeytinyağlı lahana sarması tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın