Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %0,62
  • BIST
    %0,42
Baklalı Enginar

Baklalı Enginar

Baklalı Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • Yarım su kadehi zeytinyağı
  • 6 enginar
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 limon
  • Yarım litre soğuk su
  • 3 su kadehi iç bakla
  • Yarım demet dereotu
  • 4 dal Frenk soğanı

Baklalı Enginar Nasıl Yapılır?

  • Rendelediğiniz soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Enginarlar, ayrı bir kasede çırptığınız toz şeker, tuz, un, limon suyu ve soğuk suyu ilave edin.
  • Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Enginarlar yumuşamaya başladığında iç baklaları enginarların üzerine ilave edip 15 dakika daha pişirin.
  • İnce kıyılmış dereotu ve Frenk soğanını ilave edip 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra ılık servis yapın.

Tadına doyamayacağınız zeytinyağlı baklalı enginar tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın