Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %0,23
  • BIST
    %-1,01
Bakla Sarması

Bakla Sarması

Bakla Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su kadehi iç bakla
  • 1 su kadehi hırpalama buğday
  • 1 su kadehi köftelik bulgur
  • 4 soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 kilogram salamura yaprak
  • 1 kilogram kuşbaşı koyun sırt eti
  • 2 domates
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet dereotu
  • 1.5 yemek kaşığı reyhan otu
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Bakla Sarması Nasıl Yapılır?

  • Bakla, piyazlık doğranmış soğanlar, 1 yemek kaşığı domates salçası, reyhan otu, ince doğranmış dereotu, tuz, ince doğranmış domates, bulgur ve hırpalama buğdayı bir kapta iyice karıştırın.
  • Salamura yaprakların ortasına hazırladığınız içten paylaştırıp kare biçiminde sarın. Tabanına yaprak serdiğiniz tencereye sarmaları dizin.
  • Etleri sarmaların aralarına serpiştirip, 2 su kadehi ılık su ilavesiyle kısık ateşte pişirin. Öteki tarafta, tereyağı, ayçiçeği yağı ve kalan domates salçasını 2-3 dakika pişirin.
  • Servis tabağına domates sosunu aktarıp üzerine sarmaları yerleştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  • Dilerseniz, zeytinyağlı yaprak sarma tarifine de göz atabilirsiniz.

Sarmanızı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın