Bakla, piyazlık doğranmış soğanlar, 1 yemek kaşığı domates salçası, reyhan otu, ince doğranmış dereotu, tuz, ince doğranmış domates, bulgur ve hırpalama buğdayı bir kapta iyice karıştırın.
Salamura yaprakların ortasına hazırladığınız içten paylaştırıp kare biçiminde sarın. Tabanına yaprak serdiğiniz tencereye sarmaları dizin.
Etleri sarmaların aralarına serpiştirip, 2 su kadehi ılık su ilavesiyle kısık ateşte pişirin. Öteki tarafta, tereyağı, ayçiçeği yağı ve kalan domates salçasını 2-3 dakika pişirin.
Servis tabağına domates sosunu aktarıp üzerine sarmaları yerleştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, zeytinyağlı yaprak sarma tarifine de göz atabilirsiniz.