Bakla Çorbası Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 350 gr bakla
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 4~5 taze soğan
- 2 dal dereotu
- 6 su bardağı sıcak et suyu
- 1 çorba kaşığı un
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı pul biber
- tuz
Terbiyesi için
- 1 yumurta
- 2.5 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı yoğurt
Bakla Çorbası Nasıl Yapılır?
- Baklaların uç kısımlarını koparıp arının. Bol su ile durulayın ve süzüp ufak parçalara doğrayın. Taze soğanları arınıp kıyın.
- Dereotunu arınıp dal dal ayırın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp baklayı ilave edin. Baklaların rengi değişene kadar karıştırarak soteleyin.
- Taze soğan, sıcak et suyu ve tuzu ilave edip sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Terbiyesi için; un, yumurta ve yoğurdu bir kasede çırpın. Bir kepçe kadar çorba suyunu azar azar ilave edip karıştırın.
- Terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya azar azar ilave ederek karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kaselere paylaştırıp dereotu ve pul biberle süsleyin.
- Bakla çorbasını, sebzeli bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Bakla Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Baklaların kararmaması ve canlı kalması için, tarife başlamadan evvel 15 dakika limonlu suda bekletin.
- Kabuklarını soyabilmek için; evvel sıcak suya, sonra soğuk suya koyun.
- Çorbanın aromasını çoğaldırmak için, et veya tavuk suyu ilave edin.
- Çorbanın kıvamı akışkan olursa un, koyu olursa su ilave edin.
- Çorbanın terbiyesini ilave etmeden evvel bir kere mikserden geçirin ve topaklanma kalmamasına dikkat edin.
1 Porsiyon Bakla Çorbası Kaç Kaloridir?
Bakla çorbasının bir porsiyonu 25, bir kasesi ise takribî 65 kaloridir. Uzun zaman tokluk hissi veren bu tarifi, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.
Öğle ve akşam öğünlerinde yemeklerden evvel sunabileceğiniz çorba tarifleri arıyorsanız, konuttaki malzemelerle hazırlayabileceğiniz soğan çorbası tarifine göz atabilirsiniz.