Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %0,04
  • ALTIN
    %0,33
  • BIST
    %-1,01
Bahçıvan Filikayı

Bahçıvan Filikayı

Bahçıvan Filikayı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 kemer patlıcan
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 3 domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 4 soğan
  • 1 kesme şeker
  • Birkaç damla sirke
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su kadehi su
  • Birkaç maydanoz yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

Bahçıvan Filikayı Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İçlerini oyup tuz serpin. Yağlanmış kalıba dizip üzerini alüminyum folyoyla kapatın.
  • Evvelden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
  • Kırmızı, yeşil ve sarı renkli biberleri arınıp küp küp kesin. Sarımsak ve soğanları ceddip kıyın.
  • Domatesleri ceddip küp küp doğrayın. Patlıcan içlerini ufak ufak doğrayın.
  • Dört çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar soteleyin.
  • Renkli biberleri ve domatesi ilave edip pişirin. Tuz, karabiber, şeker ve sirkeyi ilave edip ateşten alın.
  • Biberli karışımı patlıcanlara paylaştırın. Kalan yağı ve suyu ilave edin. Evvelden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına alıp kıyılmış maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın