Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İçlerini oyup tuz serpin. Yağlanmış kalıba dizip üzerini alüminyum folyoyla kapatın.
Evvelden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
Kırmızı, yeşil ve sarı renkli biberleri arınıp küp küp kesin. Sarımsak ve soğanları ceddip kıyın.
Domatesleri ceddip küp küp doğrayın. Patlıcan içlerini ufak ufak doğrayın.
Dört çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar soteleyin.
Renkli biberleri ve domatesi ilave edip pişirin. Tuz, karabiber, şeker ve sirkeyi ilave edip ateşten alın.
Biberli karışımı patlıcanlara paylaştırın. Kalan yağı ve suyu ilave edin. Evvelden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına alıp kıyılmış maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.