Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Baharatlı Ve Tereyağlı Kat Pasta

Baharatlı Ve Tereyağlı Kat Pasta

Baharatlı Ve Tereyağlı Kat Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 180 ml su
  • 125 g tuzsuz tereyağı
  • 90 g bal
  • 300 g un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 330 g toz şeker
  • 2 yumurta
  • 125 ml yağlı süt
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1/4 tatlı kaşığı toz muskat
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu

Vanilyalı yağlı krema için:

  • 375 g tuzsuz tereyağı
  • 360 g pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü

Üzeri için:

  • 4 portakal
  • 200 ml su
  • 300 g toz şeker

Baharatlı Ve Tereyağlı Kat Pasta Nasıl Yapılır?

  • Fırınınızı evvelden 160 dereceye ayarlayın. Su, tereyağı ve balı büyük bir sos tenceresinde, tereyağı eriyene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten alıp un, karbonat, şeker, yumurta, süt, vanilya, muskat, tarçın ve portakal kabuğunu ilave edip, pürüzsüz olana kadar çırpın. Karışımı 2 adet 18 cm ’lik yağlanmış kek kalıplarına bölüştürün. Fırında 50-55 dakika pişirin. Azıcık soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp iyice soğumalarını bekleyin.
  • Keklerin soğumasını beklerken vanilyalı yağlı kremayı yapın. Tereyağını, şekeri ve vanilyayı elektrikli mikser kasesine koyup 6-8 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Keklerin üzerlerinin dümdüz olması için kabaran üst kısımlarını kesin. 4 denk parça elde etmek için kekleri büyük tırtıklı bir bıçak kullanarak yatay biçimde ikiye ufalan. Parçalardan birini kek standına koyun. Üzerine yağlı kremadan koyup, düz bir spatula ile denk olacak biçimde yayın. Değişik kek katlarına da aynı harekâtı yineleyin. Kalan kremayla pastanın tamamını kaplayın.
  • Portakal kabuğu şekerlerini yapmak için, portakalların kabuklarını atadıktan sonra, apaçık bir bıçakla beyaz kısımlarını ayırıp atın. Kabukları 4 mm kalınlığında parçalar olacak biçimde dilimleyin. Su dolu orta boylu bir sos tenceresini yüksek ateşte kaynama noktasına getirin. Kabukları ilave edip 8-10 dakika yumuşayana kadar pişirin. İyice süzüp kurutun.
  • Suyu ve şekerin 250 gramını yüksek ateşteki bir sos tenceresinde kaynatın. Kabukları ilave edin ve 15-18 dakika yarı transparan olana kadar pişirin. Süzüp tel fırın tepsisinde 2 saat ya da sertleşip kuruyana kadar bekletin. Kabukları kalan şekerin içine koyup harmanlayın. Pastanın üzerini süsleyin ve bir vakit dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın