Baharatlı Pikan Cevizi Tarifi İçin malzemeler
- 2 kadeh ham pikan cevizi
- 1 kaşık zeytinyağı
- 1 çk kahverengi şeker
- 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
- 1/2 çk Himalaya tuzu
Baharatlı Pikan Cevizi Nasıl Yapılır?
- Tarife başlarken fırını 180 derecede ısıtın.
- Ham pikan cevizini; zeytinyağı, şeker, tuz ve toz biber ile karıştırın ve fırın tepsisine yayın.
- Fırın tepsisini ara ara karıştırarak 30-40 dk kavurun.
Baharatlı Pikan Cevizinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Cevizlerin denk ölçüde pişmesi için, fırını evvelden ısıtın.
- Cevizlerin tepsiye yapışmaması için, yağlı kağıt kullanın.
- Pişirme harekâtının sonlarına doğru fırının ısısını düşürebilirsiniz.
1 Porsiyon Baharatlı Pikan Cevizi Kaç Kaloridir?
Bir adet pikan cevizi 20, bir porsiyon ise takribî 500 kaloridir. Bu tarifi, perhiz listelerine ara öğün olarak ilave edebilirsiniz. Değişik bir atıştırmalık arıyorsanız, kabak cips veya körili badem tarifini deneyebilirsiniz.
Kilo hakimiyetini sağlamak için harcayabileceğiniz hafif ve lezzetli perhiz yemeklerine buradan erişebilirsiniz. Ana yemek olarak sunulan zeytinyağlı enginar tarifini anekdotlarınız arasına ilave etmeyi unutmayın.