Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,28
  • ALTIN
    %-0,42
  • BIST
    %-1,01
Baharatlı Pancar Çorbası

Baharatlı Pancar Çorbası

Baharatlı Pancar Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 pancar
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 3~4 su kadehi sıcak su
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Fesleğen
  • kırmızı toz biber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Krema
  • Kekik

Baharatlı Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları ilave edip soteleyin. Arınıp ayıkladığınız ve kocaman kocaman doğradığınız pancar, havuç ve patatesi ilave edip 10 dakika daha soteleyin. 3 su kadehi sıcak tavuk suyunu ilave edip kaynamaya vazgeçin. Kaynadıktan sonra sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzu ve karabiber ile tatlandırıp blender ile pürüzsüz oluncaya kadar ezin. Suyu yeterli gelmez ise kalan suyu çorbanın kıvamına göre yavaş yavaş ilave edin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra kaselere aktarın. Üzerine 1 yemek kaşığı krema ilave edip, kekik serpin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Sade versiyonu için, pancar çorbası tarifini sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın