Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Baharatlı Hamur Kızartması Tarifi

Baharatlı Hamur Kızartması Tarifi

Malzemeler :
• 2.5 su b.söke un
• 1 çay k.kabartma tozu
• 1 yumurta
• 1 çay k.tuz
• yarım çay b.zeytinyağı
• aldığı kadar ılık su
• nane
• yenibahar
• kekik
• toz kırmızı biber
Dip sos için:
• 4 avakado
• 1 p.labne peyniri
• 1 tutam dereotu

Hamur işi Tarifi

Hamuru oluşturmak için karıştırma kabına unu koyun. Unun üzerine toz kırmızı biberi ,kabartma tozunu, kekiki, naneyi ve yeni baharı ilave ederek karıştırın. Daha sonra ortasını açıp içine zeytinyağını ,yumurta akını ve dolusu kadar ılık su ilave ederek hamuru iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru açtıktan sonra uzun üçgenler biçiminde keserek fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek evvelden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
Alt sos için avokadoları soyun. Avokadoları cettikten sonra püre haline getirin. Labne peynirini ve ince doğranmış ırmak otunu avokado püresine ilave ederek iyice karıştırıp tuzunu ilave edin . Avokadolu sosu çıtır hamurlarla birlikte servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın