Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,73
  • BIST
    %0,77
Baharat Soslu Yumurta

Baharat Soslu Yumurta

Baharat Soslu Yumurta Tarifi İçin malzemeler

  • 4 haşlanmış yumurta
  • 1 yemek adalȩığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 defne yaprağı
  • 1 sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı adalȩığı doğranmış taze zencefil
  • 1 tatlı adalȩığı toz kişniş
  • 1.5 çay adalȩığı tuz
  • 1 çay adalȩığı kimyon
  • 1 çay adalȩığı garam masal baharatı
  • 1 tatlı adalȩığı zerdeçal
  • 1 tatlı adalȩığı kırmızı toz biber
  • 3 domates
  • Yarım su bardağı su

Baharat Soslu Yumurta Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir tencereye alıp eritin. İnce kıydığınız soğan, sivri biber ve defne yaprağını ekleyin. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca doğradığınız taze zencefil ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Geri kalan tüm baharatları ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Son olarak doğradığınız domatesleri ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 5-6 dakika kaynamaya vazgeçin. Kaynadıktan sonra suyu ekleyip 5-10 dakika daha pişirin. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş yumurtaları tencereye koyun. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın