Baklaları ayıklayıp 23 cm uzunlukta verev kesin. Enginarları ceddip arının ve kocaman küp biçiminde doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
Kuşkonmazları arınıp parmak uzunluğunda doğrayın. Biberleri arınıp uzun şeritler biçiminde kesin.
Soğanları ceddip doğrayın. Sarımsakları ceddip ezin. Domatesleri ortadan ikiye kesin.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla bezelye, bakla, enginar ve kuşkonmazı ilave edip 34 dakika kavurun.
Sıcak suyu döküp tuz ve şekeri ilave edin. Kapağını kapatıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Biber ve kiraz domatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.
Nefis zeytinyağlı enginar tarifini de anekdotlarınız arasına ilave edin.