Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %-0,24
  • BIST
    %0,04
Bahar Zeytinyağlısı

Bahar Zeytinyağlısı

Bahar Zeytinyağlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr bakla
  • 2 enginar
  • 3 kuşkonmaz
  • 300 gr dondurulmuş bezelye
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1.5 çay kadehi zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 45 kiraz domates
  • 2 su kadehi sıcak su
  • Tuz

Bahar Zeytinyağlısı Nasıl Yapılır?

  • Baklaları ayıklayıp 23 cm uzunlukta verev kesin. Enginarları ceddip arının ve kocaman küp biçiminde doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Kuşkonmazları arınıp parmak uzunluğunda doğrayın. Biberleri arınıp uzun şeritler biçiminde kesin.
  • Soğanları ceddip doğrayın. Sarımsakları ceddip ezin. Domatesleri ortadan ikiye kesin.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla bezelye, bakla, enginar ve  kuşkonmazı  ilave edip  34 dakika kavurun.
  • Sıcak suyu döküp tuz ve şekeri ilave edin. Kapağını kapatıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Biber ve kiraz domatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis zeytinyağlı enginar tarifini de anekdotlarınız arasına ilave edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın