Geniş bir tencerede kuşkonmazları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp kenara ayırın.
Rendelediğiniz arpacık soğan, ince kıydığınz maydanoz, kapari, küp doğradığınız enginarlar ve kornişon turşuyu geniş bir kasede karıştırın.
Yumurtalardan ikisini haşlayarak sarılarını ufak bir kaseye ayırın. Ham yumurtanın sarısını haşlanmış yumurta sarılarına ilave ederek karıştırdıktan sonra sirke, zeytinyağı, limon suyu, hardal ve baharatları ilave edip çırpın.
Karışımı sebzelere ilave ederek tüm malzemeler aynılaşana kadar karıştırmaya devam edin.
Haşladığınız kuşkonmazları servis tabağına alın. Üzerine sebzeli harçtan ilave edip sos dolaştırın. Soğuk servis yapın.
Diyet listelerinde yer verebileceğiniz nefis yumurtalı kuşkonmaz tarifini de deneyin.