Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bağaça

Bağaça

Bağaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı üzerine
  • 2 yemek adalȩığı tereyağ
  • 1, 5 çay bardağı süt
  • 1, 5 çay bardağı tahin
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 2-2, 5 su bardağı un hakimiyetli
  • 1 kabartma tozu
  • 1 tatlı adalȩığı tarçın
  • Damla sakızıisteğe bağlı

Bağaça Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ ile toz şekeri çırpıyoruz, yumurta akını ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Sütü ilave ediyoruz. sütün içinde damla sakızını azıcık bekletip aromasının çıkamasını sağlayabiliriz şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra tahin koyup çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Sonra kabartma tozu, tarçın, un ilave edip yağlanmış kalıba döküyoruz. Koyu bir kıvam azıcık merak etmeyin.
  5. Üzerine yumurta sarısını sürüp beyaz susam döküp isterseniz fıstıkla süsleyebiliriz. Mini fırın tepsisi kalıbına döküyoruz.
  6. 160-175 derece de pişiriyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın