Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,44
  • BIST
    %-1,01
Bademli Taze Fasulye

Bademli Taze Fasulye

Bademli Taze Fasulye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram taze fasulye
  • Yarım su kadehi iç badem
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 ufak boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Bademli Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

  • Taze fasulyeleri yıkayın. Suyunu süzün. Uçlarını arınıp kocaman verev parçalar biçiminde doğrayın. Taze fasulyeleri tuzlu kaynar suya ilave edip 5 dakika haşlayın.
  • Taze fasulyeleri kevgire alıp suyunu süzün. Üzerine soğuk su dolaştırın. Bademleri bir tavaya alıp yağsız olarak kavurun.
  • Bademleri tavadan alıp aynı tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Kıyılmış soğanları ilave edip kısık ateşte kavurun.
  • Fasulyeleri ilave edip hafifçe yumuşayana kadar birkaç dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kıyılmış maydanoz ve bademleri ilave edip servis yapın.

Türk mutfaklarında ehemmiyetli bir yere sahip olan zeytinyağlı taze fasulye tarifine de göz atın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın