Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %0,98
  • ALTIN
    %-3,00
  • BIST
    %1,15
Bademli Tatlı

Bademli Tatlı

Bademli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr toz badem
  • 100 gr rendelenmiş hindistan cevizi
  • 125 gr pudra şekeri
  • 100 gr irmik
  • 3 yumurta
  • 50 gr beyaz badem
  • Yarım portakalın kabuğu

Şerbet için:

  • 500 gr toz şeker
  • 500 ml su
  • Yarım limonun suyu

Bademli Tatlı Nasıl Yapılır?

Toz badem, hindistan cevizi, pudraşeker, irmik, rendelenmiş portakal kabuğu ve yumurtaları mikserle karıştırın.

Hazırladığınız karışımı kremşanti torbasına doldurun. Tabanı hafif yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Üzerine birer tane beyaz badem yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip fırından alın.

Tozşeker, su ve limon suyunu tencerede karıştırarak kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya vazgeçin.

Tatlıların üzerine şurubu dökerek bir zaman bekletin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın