Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bademli Sini Katmeri

Bademli Sini Katmeri

Bademli Sini Katmeri Tarifi İçin malzemeler

Şerbeti için

  • 5 su kadehi su
  • 4 su kadehi toz şeker

Hamuru için

  • 4 su kadehi un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su

İç harcı için

  • Yarım kilogram kaymak yağı
  • 3 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su kadehi ince çekilmiş badem

Bademli Sini Katmeri Nasıl Yapılır?

Şerbet için su ve şekeri 20 dakika kaynatın. Soğumaya vazgeçin. Bir kapta un ve tuzu karıştırın. Azar azar ılık su ilave edin ve yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Oklava dayanağıyla yuvarlak biçimde ince bezeler açın. Hamur kesme aletiyle ikiye ufalan ve ikisinin de üzerine kaymak yağı sürün. Üzerine badem ve tarçın serpin. Her iki parçayı da rulo sarıp bükün. Yağladığınız yuvarlak tepsiye ortadan başlayarak gül biçiminde yerleştirin. Kalan kaymak yağını üzerine sürün ve 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve kepçeyle şerbeti üzerine azar azar dökün. Soğuk servis yapın.

Gaziantep’in meşhur tatlısı asıl katmer tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın