Şerbeti için
Hamuru için
İç harcı için
Şerbet için su ve şekeri 20 dakika kaynatın. Soğumaya vazgeçin. Bir kapta un ve tuzu karıştırın. Azar azar ılık su ilave edin ve yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Oklava dayanağıyla yuvarlak biçimde ince bezeler açın. Hamur kesme aletiyle ikiye ufalan ve ikisinin de üzerine kaymak yağı sürün. Üzerine badem ve tarçın serpin. Her iki parçayı da rulo sarıp bükün. Yağladığınız yuvarlak tepsiye ortadan başlayarak gül biçiminde yerleştirin. Kalan kaymak yağını üzerine sürün ve 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve kepçeyle şerbeti üzerine azar azar dökün. Soğuk servis yapın.
Gaziantep’in meşhur tatlısı asıl katmer tarifine buradan erişebilirsiniz.