Malzemeler
Hamuru için
Şerbeti için
Yapılışı
şerbetini hazırlamak için gerekli olan toz şeker, su ve limon, tencereye koyulup karıştırılır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatılır.
Süre sonunda hazırlanan şerbet ocaktan alınır ve oda ısısında soğumaya bırakılır.
Tatlı hamuru için gerekli olan un haricindeki malzemeler, derin bir kap içerisinde karıştırılır.
Üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur.
Yoğrulan tatlı hamuru, uzun bir şerit haline getirilir ve çay bardağı yardımı ile yarım ay şeklinde kesilerek şekillendirilir.
Şekillendirilen hamurlar yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Üzerilerine badem yerleştirilip, yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri kızarana kadar pişirilir.
Pişirilen tatlılar fırından alınır ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, üzerilerine soğuk şerbet dökülür.
Hazırlanan bademli şerbetli tatlı, şerbetini çekip soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.