Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %1,18
  • ALTIN
    %-2,60
  • BIST
    %1,15
Bademli Revani

Bademli Revani

Bademli Revani Tarifi İçin malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 4 kahve fincanı pudra şekeri
  • 6 kahve fincanı irmik
  • 1 kahve fincanı pirinç unu
  • 1 kahve fincanı toz badem
  • 6 yumurta
  • 1 tutam tuz

Şerbet için:

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Bademli Revani Nasıl Yapılır?

  • Margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Pudra şekerini ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını çırpılmış şekerli yağa teker teker ilave edip yedirinceye kadar karıştırın.
  • Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave edip mikserle kar halinde çırpın. Çırpılmış yumurta aklarını yumurta sarılı karışma ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. İrmik, toz badem ve pirinç ununu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
  • Fırın tepsisini yağlayıp unlayın. Hazırladığınız karışımı tepsiye boşaltıp evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında takribî 25-30 dakika pişirin.
  • Bir tencerede su ve şekeri kaynatıp şerbetini hazırlayın. Limon suyunu ilave edip ateşten alın. Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine sıcak şerbeti dolaştırarak dökün.
  • Şerbetini basitçe sürüklemesi için birkaç yerinden çatalla delin. Soğumaya bırakın. Revaniyi dilimleyip üzerini kavrulmuş bademle süsleyerek servis yapın.
    Afiyet olsun.

Dilerseniz, saray usulü basmakalıp revani tarifini de deneyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın