Margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Pudra şekerini ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını çırpılmış şekerli yağa teker teker ilave edip yedirinceye kadar karıştırın.
Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave edip mikserle kar halinde çırpın. Çırpılmış yumurta aklarını yumurta sarılı karışma ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. İrmik, toz badem ve pirinç ununu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayıp unlayın. Hazırladığınız karışımı tepsiye boşaltıp evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında takribî 25-30 dakika pişirin.
Bir tencerede su ve şekeri kaynatıp şerbetini hazırlayın. Limon suyunu ilave edip ateşten alın. Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine sıcak şerbeti dolaştırarak dökün.
Şerbetini basitçe sürüklemesi için birkaç yerinden çatalla delin. Soğumaya bırakın. Revaniyi dilimleyip üzerini kavrulmuş bademle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, saray usulü basmakalıp revani tarifini de deneyebilirsiniz.