Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %0,23
  • BIST
    %1,15
Bademli Hurma Tatlısı

Bademli Hurma Tatlısı

Bademli Hurma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su kadehi irmik
  • 4 su kadehi un
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım çay kadehi portakal suyu
  • 1 çay kadehi sıvıyağ
  • 1 su kadehi yoğurt
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya

İç harcı için

  • 300 gr hurma
  • 40 adet tuzsuz kabuğu ceddilmiş badem
  • Yarım çay kadehi su

Şerbet için

  • 3 su kadehi tozşeker
  • 4 su kadehi su

Bademli Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’in tatlı tarifleri listesinden iyi bir tercih.

  • Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Yarım çay kadehi su ile bir tencereye alıp 3-5 dakika pişirin. Bademleri ilave edip karıştırın. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. 
  • Portakal suyu, portakal kabuğu, sıvıyağ, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu derin bir kaba alıp karıştırın.
  • Evvel irmik, sonra unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle 2 mm kalınlığında inceltin.
  • Bir su kadehi ağzı takviyesiyle hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Her parçanın içine bir badem girecek biçimde harcı bölüştürün.
  • Hamurları kapatıp fırın kabına sıralayın. 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuk şerbeti dökün. Ilık ya da soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik hurma tatlısına buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın