Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’in tatlı tarifleri listesinden iyi bir tercih.
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Yarım çay kadehi su ile bir tencereye alıp 3-5 dakika pişirin. Bademleri ilave edip karıştırın. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
Şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin.
Portakal suyu, portakal kabuğu, sıvıyağ, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu derin bir kaba alıp karıştırın.
Evvel irmik, sonra unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle 2 mm kalınlığında inceltin.
Bir su kadehi ağzı takviyesiyle hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Her parçanın içine bir badem girecek biçimde harcı bölüştürün.
Hamurları kapatıp fırın kabına sıralayın. 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuk şerbeti dökün. Ilık ya da soğuk servis yapın. Afiyet olsun.