Margarini tencerede eritin. 1 çorba kaşığı tozşeker ve 1 bardak suyu ilave edip karıştırın.
Kaynayınca unu ilave edip süratle karıştırın ve ateşi kısın, karıştırmaya ara vermeden 10 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Hamur ılınınca sırasıyla yumurta, badem, vanilya ve pudra şekerini ilave ederek karıştırın. 10 dakika bilave ettirin. Tozşekerle tarçını geniş bir tabakta harmanlayın.
Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve oval hale getirip su damlası biçimi verin.
Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurları kızartın. Kevgirle yağdan alıp tarçınlı karışıma bulayın. Ilınınca servis yapın. Afiyet olsun.
Gün boyu devingen kalmanızı sağlayacak bademli krokan tarifini de deneyin.