Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bademli Damla Tatlısı

Bademli Damla Tatlısı

Bademli Damla Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kutu margarin
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı ince çekilmiş badem

Kızartma için:

  • Sıvıyağ
  • 1 tutam tuz

Süsleme için:

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı tarçın

Bademli Damla Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Margarini tencerede eritin. 1 çorba kaşığı tozşeker ve 1 bardak suyu ilave edip karıştırın.
  • Kaynayınca unu ilave edip süratle karıştırın ve ateşi kısın, karıştırmaya ara vermeden 10 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. 
  • Hamur ılınınca sırasıyla yumurta, badem, vanilya ve pudra şekerini ilave ederek karıştırın. 10 dakika bilave ettirin. Tozşekerle tarçını geniş bir tabakta harmanlayın. 
  • Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve oval hale getirip su damlası biçimi verin.
  • Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurları kızartın. Kevgirle yağdan alıp tarçınlı karışıma bulayın. Ilınınca servis yapın. Afiyet olsun.

    Gün boyu devingen kalmanızı sağlayacak bademli krokan tarifini de deneyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın