Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %-0,25
Badem Sütlü Topik

Badem Sütlü Topik

Badem Sütlü Topik Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre badem sütü
  • 8 yemek kaşığı un
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 koli vanilya
  • Yarım koli tereyağı

Üzeri için

  • 1 su kadehi Hindistan cevizi
  • Kakao

Servis için

  • Dondurma
  • File badem

Badem Sütlü Topik Nasıl Yapılır?

Badem sütü, un, toz şeker ve vanilyayı bir tencerede karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Muhallebiyi su ile hafif nemlendirilmiş bir tepsiye döküp soğumaya vazgeçin. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alıp 1 gece bekletin. Katılaşan muhallebiden parçalar kopartıp elinizle yuvarlayarak biçim verin. Bir kasede karıştırdığınız Hindistan cevizi ve kakaoya bulayın. Dondurma ve file bademle süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın