Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Badem Sütlü Krokanlı Muhallebi

Badem Sütlü Krokanlı Muhallebi

Badem Sütlü Krokanlı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Krokan için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çiğ badem

Muhallebi için

  • 2.5 su bardağı badem sütü
  • 1 yumurta sarısı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limonun syat

Badem Sütlü Krokanlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Krokan için; toz şekeri bir sos tenceresine alın. Ara ara karıştırarak eritin. Şeker erimeye başladığında bademleri ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Krokanı yağlı kağıt üzerine yayıp donmaya bırakın.
  • Muhallebi için lüzumlu olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
  • Muhallebiyi servis kaselerine hisseyleştırın. Üzerlerine donan krokanlardan ilave edin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın