Badem Ezmeli Ve Tahinli Çörek Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 kutu yaş maya
2 yemek adalȩığı toz şeker
1 tutam tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı un
Arası için
125 g tereyağı
Yarım çay bardağı tahin
300 g badem ezmesi
Üzeri için
2 yumurtanın sarısı
File badem
Badem Ezmeli Ve Tahinli Çörek Nhakikat Yapılır?
Hamuru için süt, su ve mayayı geniş bir kasede maya tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Toz şeker, tuz ve zeytinyağını ilave edip karıştırmaya devam edin. Unu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğtümörün. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 40 dakika kadar dinlendirin.
Arası için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Tahini ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Badem ezmesini bir karıştırma kasesine alıp çatalla ezin. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp bezelere ayırın. Bezeleri bir merdane desteğiyle ince açın. Üzerlerine bir fırça desteğiyle tahinli tereyağı sürün ve badem ezmesinden yayın. Bezeleri dörde katlayın ve elinizle bastırarak kare şekline getirin. Karelerden 2 cm ’lik şeritler kesin ve şeritlerin uç kısımlarından tutarak kıvırıp kendi çevresinde dolayın.
Badem ezmeli çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp le badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip fırından alın. Soğuk servis yapın.