Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,28
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,30
  • BIST
    %1,92
Badem Ekmeği

Badem Ekmeği

Badem Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

1 Adet Takribî 14 dilim

  • 180 g badem unu
  • 110 g rendelenmiş Mozarella peyniri
  • 2 çay kaşığı glütensiz kabartma tozu
  • 8 adet yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı susam 
  • 1/2 tatlı kaşığı çörekotu  
  • 1 tatlı kaşığı ay çekirdeği içi  
  • 1 tatlı kaşığı kabak çekirdeği içi  
  • 20 g rendelenmiş Mozarella peyniri

Badem Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Badem ununu, peyniri, kabartma tozunu ve tuzu bir kaba alarak karıştırın. Peynirin bir ölçüsünü daha sonra kullanmak üzere ayırın.
  • Bir başka kapta yumurta beyazlarını kabarana kadar mikser ile çırpın.
  • Hindistan cevizi yağını ilave ettikten sonra yaptığınız badem unu karışımını bir spatula desteğiyle yavaş yavaş ilave edin. 
  • Elde ettiğiniz karışımı yağladığınız rastgele bir kek kalıbına alarak üzerine çörekotu, ay ve kabak çekirdeği ile susamı ilave edin.
  • Son olarak  ayırdığınız mozarella peynirini ilave edin ve daha evvelden 170 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika müddetle pişirin.
  • Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

1 Porsiyon Badem Ekmeği Kaç Kalori?

  • Badem ekmeğinin bir porsiyonu, takribî 165 kaloridir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın