Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,71
  • ALTIN
    %1,33
  • BIST
    %0,99
Az Şekerli Aşure Yapımı

Az Şekerli Aşure Yapımı

Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 çay bardağı esmer pirinç
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • Tatlandırıcı
  • 5 adet ceviz içi
  • 10 adet fındık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yeteri kadar su

Yapılışı

  1. Pirinç ve buğdayı bir gece önceden ıslatın.
  2. Tencereye alıp, üzerini üç dört parmak geçecek kadar su ekleyin.
  3. Ocakta kapağını kapatmadan pişirin.
  4. Ertesi gün akşamdan ıslatılmış nohut ve fasulyeyi yumuşayıncaya dek haşlayıp kabuklarını soyun.
  5. Pirinç ve buğdayı biraz sıcak su ekleyerek yeniden kaynatın.
  6. Bir süre sonra altını kısıp, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin.
  7. Bakliyatlar yumuşayınca ateşten almaya yakın limon kabuğu rendesini aşureye ekleyin ve bir iki taşım daha kaynatın.
  8. Dilediğiniz miktarda tatlandırıcıyı biraz ılık su ile eritip tencereye ekleyin.
  9. Soğumadan servis kaplarına boşaltın.
  10. Ceviz, fındık ve kuş üzümü ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın