Az Malzemeli Natürel Fresh Dondurmalar Tarifi İçin Malzemeler
15-20 adet büyük boy çilek
1 yemek kaşığı bal ya da pekmez
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Damla çikolata ya da kare çikolatadan bir kare
1 yemek kaşığı çilek, karadut ya da vişne reçeli isteğe bağlı
Limonlu dondurma;
2 adet limon
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1.5-2 yemek kaşığı bal
Yarım çay kaşığı zerdeçalisteğe bağlı
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet portakal
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı portakal, kayısı vs.reçel
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 avuç kocaman vurulmuş yer fıstığı, badem ya da fındıkya da tam olarak robota atın
Az Malzemeli Natürel Fresh Dondurmalar Tarifi Nasıl Yapılır?
Dondurmaların püf noktası meyvelerin donmuş olması bunun için her dondurmanın meyvesi ya dilim ya küp doğranır ve buzlukta 2-3 saat bekletilir. Buzluktan aldığımız malzememizi rondoya alırız ve her biri için belirtilen malzemeleri robota ilaveler ve robottan sürükleriz. Yapılması gereken tek şey bu ayrı ayrı her birini anlatmıyorum. Portakal ve limonlu yapacaksanız kabuklu yapmanız dondurmanızı lezzetli kılar. Reçel ilave etmem dondurmada aroma sağladı, reçel ilave etmeyip bal ya da pudra şekeri ile de özgün bir tat tutabilirsiniz. İmal düzeyinde tadına bakın ve şekeri az buluyorsanız ilave edin :.
Hazırlanan dondurma karışımı 2. 5 saatte kıvamına erişiyor ve yenmeye hazır hale geliyor. Bana kalırsa bu dondurma gün içerisinde hemen yapılıp yenmeli, tadı ve kıvamı yoğun oluyor dolu dolu meyveleri sezebiliyorsunuz. Buzlukta çok bekleyince hazır dondurmalar gibi çıktığında hemen kendini salmıyor zira katkı maddesi yok en az bir 10 dk evvel çıkartın derim : afiyet olsun :.