Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ayvalı Strudel

Ayvalı Strudel

Ayvalı Strudel Tarifi İçin malzemeler

  • 70 g tereyağı
  • 15 baklava yufkası
  • 3 ayva
  • 2 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı toz karanfil
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Ayvalı Strudel Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını ufak bir sos tenceresinde eritin. Baklava yufkalarını tezgaha yayın. Aralarını tereyağı ile yağlayarak üst üste dizin. Ayvaları kocaman rendeleyip bir kaseye alın. Üzerine esmer toz şeker, tarçın ve toz karanfil serpip karıştırın.
  • Ayvalı harcı yufkaların üzerine yayıp rulo biçiminde sarın. 4 cm kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın