Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %-0,25
Ayvalı Kakaolu Tavuk Göğsü

Ayvalı Kakaolu Tavuk Göğsü

Ayvalı Kakaolu Tavuk Göğsü Tarifi İçin malzemeler

Ayvalı kısım için:

  • 3 orta boy ayva
  • 1 su kadehi su
  • 1.5 çay kadehi toz şeker

Muhallebi için:

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 100 g labne peyniri

Ayvalı Kakaolu Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları ceddip kocaman küpler halinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine su ve toz şekeri ilave edin. Orta ateşte ayvalar yumuşayıp kıvam alana kadar pişirin. Hazırladığınız ayvalı sosu servis kuplarına paylaştırın ve soğuyana kadar bekletin.
  • Muhallebisi için süt, un, toz şeker ve kakaoyu bir tencerede iyice karıştırın. Ocağa alıp orta ateşte kesintisiz karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kısık ateşte karıştırmaya devam ederek 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Pişirdiğiniz muhallebi hafif ılındıktan sonra labne peynirini ve vanilyayı ilave edin. Mikserle 3-4 dakika çırpıp ayvalı kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın