Ayvalı harç için
Crumble için
Üzeri için
Toz şeker ve suyu bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyene kadar kaynatın. Limon suyu, yıldız anason ve tarçını ilave edip altını kısın. Kabuklarını atayıp çekirdeklerini çıkarttığınız ayvayı küp doğrayıp kaynayan şerbete ilave edin. Ayvalar yumuşayıp şerbeti sürükleyene kadar pişirip ocaktan alın. Ilınınca buzdolabına alın. Crumble için file badem, file fıstık ve unları geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Toz şeker, tereyağı ve yumurtayı ilave edip bir mikser takviyesiyle çırpın. Yulafı ilave edip bir tahta kaşık takviyesiyle karıştırın. Fırına dayanıklı servis kaplarını tereyağı ile yağlayın. Kapların 3/4 ’namı ayvalı harç ile doldurun. Üzerine crumble karışımından yayın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar takribî 30 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip ılık servis yapın.