Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ayvalı Baklava

Ayvalı Baklava

Ayvalı Baklava Tarifi İçin malzemeler

  • 20 hazır baklava yufkası
  • 250 g tereyağı 

İç harcı için

  • 6 ayva
  • 2 su kadehi toz şeker
  • 3 karanfil 

Şerbeti için

  • 6 su kadehi su
  • 4 su kadehi toz şeker

Ayvalı Baklava Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için su ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. 
  • İç harcı için, ceddip rendelediğiniz ayvaları bir tencereye alın. Toz şeker ve ezdiğiniz karanfili ilave edin. Ayvalar yumuşayıncaya kadar takribî 20 dakika kısık ateşte pişirin. 
  • Baklava yapacağınız tepsisinin tabanını erittiğiniz tereyağı ile yağlayın. 10 baklava yufkasını aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin. Onuncu yufkanın üzerine ayvalı iç harcından yayın.  Kalan baklava yufkalarını da aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin ve ayvalı harcın üzerine yerleştirin.Kalan tereyağını da yufkaların üzerine gezdirin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. 4 Baklavayı fırından alın. Baklava sıcakken üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Baklavanın şerbeti iyice sürüklemesi için bir saat kadar dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın