Tereyağını mikserin azami ayarında yumuşayıp köpürene kadar çırpın.
Çırpmaya devam ederken sırasıyla şekeri ve 2 yumurta sarısını ilave edin.
Tüm kuru malzemeleri başka bi kapta karıştırın.
Kuru malzemeleri ve sütü çırpmaya devam ettiğiniz karışıma 2 -3 seferde safhalı olarak ilave edin azıcık kuru malzeme azıcık süt tekerrür kuru malzeme tekerrür süt olacak şekile.
Yumurta beyazını bir tutam tuzla yumuşak kar kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Karışıma spatula ile katlayarak kar kıvamındaki yumurta beyazını ilave edin.
Doğranmış ayvaların üzerine şekeri ilave edin tencenin tabanını örtecek kadar su ilave edin son olarak karanfil tarçın ve anasonu da ilave edip kısık ateşte pişmeye vazgeçin.
Kek kalıbını tereyağ ile hoşça yağlayın.
Soğuyan ayva karışımını tabana yayın üzerine kek harcını ilave edip üzerini düzleyin.
160 derecede ısınmış fırında takribî 40 dk hakimiyetli pişirin.
Çıkan keki 5dk dinlendirdikten sonra servis yapacağınız tabağa ters çevirin ve kalıptan çıkartın.
İster ılık ister soğuk. Tercihen bir top dondurmayla ılık servis edin.