Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %0,86
  • BIST
    %3,72
Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 ayva
  • 1 su kadehi şeker
  • Varsa elinizde hibisküs
  • Karanfil
  • Su

Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaların kabuğunu ceddip çekirdeklerinizde çıkaralım.
  2. Cettiğimiz kabukların yarısını ve çekirdekleri tenceremize yerleştirelim. kabuk ve çekirdek renk ve kıvam için kullanıyoruz.
  3. 1 su kadehine azıcık hibisküs koyup demleyelim. buda renk için .
  4. Ayvaları da yerleştirip içlerine 1 yemek kaşığı toz şeker ve karanfil koyalım. Kalan şekeri tencereye dökelim.
  5. Demlediğimiz hibisküsü ilave edelim. Yeniden su katmak gerekebilir ama ayvaları geçecek biçimde olmasın.
  6. Ateş düşükle orta arasında bir sıcaklık olsun sonuna kadar açmayalım.
  7. Ayvalar yumuşayınca kapatıp başka bir kaba alıp kalan suyunu da süzdüre öğrenirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın