Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilo ayva
  • 700 gr şeker
  • 6 adet karanfil
  • 1 limon suyu
  • Çay kaşığının ucuyla kırmızı besin boyası

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları yıkayın, kabuklarını soyun. İsteğinize bağlı olarak ikiye ya da dörde ayrılın.
  • İçinin kalın kısmını çekirdekleriyle beraber çıkarın. Atadığınız ayvaları ve çekirdekleri yarım saat limonlu suda bekletin. 
  • Şekerin 2 kadehini tencerenin dibine koyun. Ayvaları sırtı alta gelecek biçimde dizin. Aralarına, kıvam vermesi için çekirdekli orta kısımları koyun.
  • Kalan şekeri ayvaların üzerine denk biçimde ilave edin. Ayvaları beklettiğiniz suyu süzerek tencerenin yarısına kadar koyun.
  • Aralarına karanfilleri serpin. Evvel azıcık yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 30- 40 dakika pişirin. 
  • Kaynamaya başladığı zaman besin boyası ile renk verin. Boyayı soğuk suda eritin, sonra şekerli akışkana karıştırın.
  • Suyunun kıvamını kavramak için ufak bir çay tabağına koyup kıvamına bakın. Şayet soğuduğunda tabakta güç akıyorsa olmuş demektir.
  • Kaymakla servis yapmanızı öneri ederim. Üzerine zevkinize göre ceviz veya fındık ilave edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın