Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,62
ALTIN
%1,50
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 23.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Tatlı Tarifleri
»
Ayva Tatlısı
Facebook
Twitter
Google+
30 Temmuz 2021
0
160
+
-
Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
1 kilo ayva
700 gr şeker
6 adet karanfil
1 limon suyu
Çay kaşığının ucuyla kırmızı besin boyası
Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?
Ayvaları yıkayın, kabuklarını soyun. İsteğinize bağlı olarak ikiye ya da dörde ayrılın.
İçinin kalın kısmını çekirdekleriyle beraber çıkarın. Atadığınız ayvaları ve çekirdekleri yarım saat limonlu suda bekletin.
Şekerin 2 kadehini tencerenin dibine koyun. Ayvaları sırtı alta gelecek biçimde dizin. Aralarına, kıvam vermesi için çekirdekli orta kısımları koyun.
Kalan şekeri ayvaların üzerine denk biçimde ilave edin. Ayvaları beklettiğiniz suyu süzerek tencerenin yarısına kadar koyun.
Aralarına karanfilleri serpin. Evvel azıcık yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 30- 40 dakika pişirin.
Kaynamaya başladığı zaman besin boyası ile renk verin. Boyayı soğuk suda eritin, sonra şekerli akışkana karıştırın.
Suyunun kıvamını kavramak için ufak bir çay tabağına koyup kıvamına bakın. Şayet soğuduğunda tabakta güç akıyorsa olmuş demektir.
Kaymakla servis yapmanızı öneri ederim. Üzerine zevkinize göre ceviz veya fındık ilave edebilirsiniz.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
Ferhan Kaya Üyemizden Ayva Tatlısı Tarifi
İlginizi Çekebilir
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Kolay Şeftali Tatlısı
Önceki Yazı
Tutti Frutti Dondurma
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı